Yazar:

Yakından Bakış: Volkswagen Nivus İncelemesi

Özellikle Avrupalı kullanıcıların SUV’lere yönelmesi ile beraber Peugeot, Renault ve Nissan’ın SUV alanında önemli gelişmeler katetmesi nedeniyle Volkswagen de son birkaç yıldır SUV araçlar geliştirip pazara sunuyor.

Bu doğrultuda Volkswagen Grubu; SEAT Ateca, Volkswagen T-Roc ve Skoda Kodiaq gibi farklı segmentlerde çok sayıda SUV tanıttı. Bu hamlenin son halkası ise Nivus.

B sınıfı bir SUV olan Nivus, özellikle Hyundai Kona ile rakip olarak görülüyor. Tıpkı Kona gibi güçlü bir tasarıma ve düşük yakıt tüketimine sahip olması ile gençler tarafından takip edilecekmiş gibi duran Volkswagen Nivus, Polo referans alınarak geliştirilmiş. Polo’nun yükseltilmiş ve SUV haline getirilmiş hali diyebileceğimiz model, kullanıcılara sportif bir duruş ve gelişmiş sürüş dinamikleri sunmayı hedefliyor.

Volkswagen Nivus’un Dış Tasarımı


Kaynak

Sportif bir tampon tasarımına sahip olan Nivus’un kaputunda çok sayıda hat yer alıyor. Hatlar sayesinde rüzgar, cam ve tavana kolayca ulaşıp aracın rüzgar sürtünmesinden daha az etkilenmesi sağlanıyor. Volkswagen’in yeni logo tasarımını da barındıran ızgara, kaputtan krom renkli bir çıta ile ayrılıyor. Ayrıca yine ızgarayı tam olarak ortadan ikiye bölen farklı bir çıtayla ön far grubu ile logonun öne çıkması sağlanıyor. Birçok markada olduğu gibi C formuna sahip LED’lerden yararlanılan ön far grubu, yanal olarak olarak neredeyse ön çamurluğa kadar uzuyor.

Aracın yan tarafına bakıldığında çift bel çizgisi kullanıldığı görülüyor. Her iki bel çizgisi de SUV’ler için artık bir klasik haline gelen önden arkaya doğru yükselerek ilerliyor. Alçak olan bel çizgisi tam olarak kapı kollarının üzerinden geçiyor. İkinci çizgi ise arka stop lambasının bitimiyle sona erecek şekilde uzatılmış. Böylece aracın yandan bakıldığında olduğundan daha yüksek görülmesi sağlanmış.

Kaynak

Geriye doğru kısalıp alçalan bir tavan tasarımına sahip olan Nivus, bagaj kapağının tam olarak tepesinde yer alan spoiler ile yüksek bir aerodinamik kapasite sunuyor. Böylece hem yakıt tüketimi düşüyor hem de kabin içerisine çok daha az rüzgar sesi iletiliyor.

Bagaj kapağı tasarımı incelendiğindeyse Volkswagen’in Scirocco gibi modellerde de sıkça kullandığı dar arka cam dikkat çekiyor. Bagaj kapağına entegre olan arka aydınlatma grubu, rakibi olan birçok araçta olduğu gibi yanal olarak uzuyor. Ancak diğer modellerden farklı olarak oldukça geniş bir alanı kapladığını belirtmemiz gerekiyor.

Volkswagen Nivus’un İç Tasarımı


Kaynak

Nivus’un herhalde en çok merak edilen noktalarından biri iç mekanı. B sınıfı birçok araca göre çok büyük bir multimedya ekranına sahip olan araç, yine çok geniş bir oturma alanı sunuyor. B sınıfı bir araçtan beklenebileceği gibi 4 kişinin kilometrelerce yol katetmesine izin verecek kabin hacmi de Nivus’ta mevcut. Araç; geniş baş, diz ve omuz mesafesi ile birçok kullanıcının yaşadığı sorunları ortadan kaldırıyor.

Son olarak Android Auto ve Apple CarPlay desteği sunulan multimedya ekranının, kendine ait 10 GB’lık özel bir depolama alanı bulunuyor. Böylece akıllı telefon bağlantısı ile mobil veriden harcamanızın önüne geçilmiş oluyor.

Volkswagen Nivus’un Teknik Özellikleri


Kaynak

2021 model yılı ile piyasaya çıkması beklenen Volkswagen Nivus, genişlik olarak 1757 ve uzunluk olarak 1493 milimetre ebata sahip. Volkswagen Grubu’nun yeni ürettiği ya da yenilediği birçok araçta olduğu gibi MQB platformu üzerine inşa edilen araç, diğer modellerde de olduğu gibi ağırlık merkezini olabildiğince ortalıyor.

Volkswagen Nivus ile ilgili olarak şu an için açıklanan 2 farklı motor bulunuyor. 1.0 litrelik turboşarjlı benzinli motorların ikisi de 3 silindire sahip. İlk motor 114 beygir güç üretebiliyor. İkinci motorun üretebildiği beygir gücü ise 126.

Yazar Hakkında:

İsmail AYDIN

İsmail AYDIN

Web Geliştirici İsmail AYDIN, IT Sistem, Network ve Siber Güvenlik alanlarında çalışmaktadır.
Ayrıca İçerik Yönetim Sistemi olan, SEO uyumlu Web Siteleri konusunda danışmanlık hizmetleri vermektedir.

Yorum yapın

Çalışma Saatlerimiz:

Pazartesi - Cuma: 08:30 - 18:30

Cumartesi: 08:30 - 16:00

Pazar: Kapalı

Telif Hakkı © 2024 Çağ Oto Bakım. Tüm Hakları Saklıdır.

Web Geliştirici: İsmail AYDIN